Contact Over ons Doel Vrienden Donateurs

Home de Stichting Activiteiten Gastenboek Allerlei Recensies

Copyright 2010 Stichting de Poort

Webdesign: Hans Glorius
Alle afbeeldingen zijn gemaakt door leden van St. de Poort of geplaatst met toestemming van de makers!

de Stichting

Waarom deze stichting?

De directe aanleiding voor het oprichten van de stichting was de grote belangstelling voor de musical Jacob in dorpshuis De Parel (februari 2000) en de uitvoering van het Stabat Mater van Pergolesi in het Hervormde Kerkgebouw (april 2000). Het was duidelijk dat er binnen Rossum en Hurwenen behoefte bestaat aan dergelijke culturele evenementen.
Het aanbod aan amusement op televisie en op Internet mag dan wel groot zijn, de diepgang en betrokkenheid laten vaak te wensen over. Wij denken dat kunst in algemene zin een bijdrage kan leveren aan bezinning en gesprekken van levensbeschouwelijke aard.